iPhone-ul primește cea mai mare schimbare, de la lansare: Ce se întâmplă în iOS 16

Înainte de lansarea oficială, cea din această toamnă, Apple a anunțat o serie de noi funcții interesante care vor desărvârși iOS 16, scrie playtech.ro

Foto: playtech.ro.

Una dintre cele mai importante modificări din iOS 16 este ecranul de blocare care arată diferit și care oferă o gamă largă de opțiuni de personalizare. Vor exista șabloane care îți vor permite să alegi diferite fonturi și culori, pe lângă suportul pentru widget-uri. Toate acestea pot fi accesate fără a fi nevoit să îți deblochezi telefonul. În plus, există și o nouă funcție de imagine de fundal care te lasă să selectezi dintr-o gamă largă de categorii, inclusiv dinamice care se modifică în funcție de oră sau chiar de vreme.

O altă actualizare importantă: notificările reînnoite, care vor rula acum în partea de jos a ecranului. Între timp, noile funcții Live Activities sunt concepute pentru a te ajuta să ții evidența evenimentelor și întâlnirilor curente, dar și, spre exemplu, a scorurile meciurilor sau parcursul unei curse Uber/Bolt.

Modul Focus al iOS 16 primește, de asemenea, un update care funcționează cu noul ecran de blocare, astfel încât să poți folosi widget-uri, precum liste de activități pentru a rămâne la curent cu sarcinile tale.

Partea foarte interesantă vine la Mesaje: iOS 16 îți va da posibilitatea să editezi texte chiar și după ce au fost trimise sau să dictezi un mesaj. Funcția Dictare, a iOS 16, nu va mai înlocui tastatura de pe ecran în timp ce vorbești, ceea ce, în mod evident, te va ajuta.

În aplicația Wallet, Apple adaugă o funcție Pay Later care facilitează împărțirea achizițiilor în Apple Pay în mai multe rate, fără taxe de întârziere sau dobândă.

Și în iCloud, Apple adaugă suport pentru o singură bibliotecă foto partajată, care poate fi accesată și la care pot contribui prietenii și familia.

În aplicația Mail, gigantul introduce posibilitatea de a trimite e-mailuri programate. Și similar cu Gmail, Mail va detecta atunci când uiți de un atașament important. Între timp, datorită algoritmilor de căutare îmbunătățiți, ar trebui să fie mai ușor să găsești e-mailuri și contacte vechi.

În ceea ce privește Apple Maps, compania a anunțat capacitatea de a crea rute cu mai multe opriri în iOS 16, o funcție solicitată de mult timp de utilizatori. Apple spune că la o singură călătorie pot fi adăugate până la 15 opriri, atât manual, cât și prin comenzi vocale.


Pub