De la procuratură, la apărarea Guvernului la CtEDO: Dumitru Obadă este noul agent guvernamental la Curtea europeană

Procurorul șef al Secției analiză criminologică, Dumitru Obadă a fost numit de Guvern agent guvernamental la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO). „Evident că este o pierdere pentru Procuratura Generală, dar sunt convins că este o bună candidatură pentru funcția de agent guvernamental”, a declarat minstrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Foto: Captură de ecran

„Propun numirea prin detașarea domnului Dumitru Obadă în funcția de agent guvernamental, reprezentant al Republicii Moldova în fața Curții Europene a Drepturile Omului din data de 14 iunie 2022 pentru un termen de patru ani. Domnul Obadă are o experiență bogată în funcția de procuror, mai mult de 11 ani, perioadă de timp care a activat în cadrul Procuraturii Anticorupție și Procuraturii Generale.

În prezent domnul Obadă este șeful Secției analiză criminologică din cadrul Procuraturii Generale și totodată președintele Comisiei permanente pentru instruire de pe lângă Consiliul Superior al Procurorilor. De-a lungul activității sale domnul Obadă a desfășurat activități didactice fiind până în prezent lector universitar în cadrul Universității de Stat, precum și formator internațional a justiției. Trebuie de remarcat că în activitatea sa domnul Obadă a interacționat cu diverse instituții internaționale fiind antrenat în calitate de expert național și regional. Evident că este o pierdere pentru Procuratura Generală, dar sunt convins că este o bună candidatură pentru funcția de agent guvernamental”, a menționat minstrul Justiției, Sergiu Litvinenco.


Pub