Zaharova, după ce Macron a spus că „Rusia nu trebuie umilită”: O frază foarte artistică. Dacă nu vrei să ajungi să cauți „căi de ieșire”, nu te apuci mai întâi de distrus

Maria Zaharova, reprezentanta oficială a Ministerului de Externe rus a venit cu un răspuns la declarația președintelui francez, Emmanuel Macron, care a spus că „pentru a se pune capăt războiului din Ucraina, pacea va trebui să se construiască fără umilirea Rusiei”. „De ce să te gândești la restaurare dacă vei continua să distrugi”, a spus Zaharova, scrie ria.ru.

Foto: ria.ru

„Dacă cineva se gândește la căile de ieșire, nu uitați de căile de intrare... De ce să intri acolo unde va trebui să ieșiți mai târziu? ... De ce să vă gândiți la restabilire dacă continuați să distrugeți. Nu mai distrugeți - nu va trebui să fie restaurate multe”, a declarat aceasta.

„Probabil că trebuie să revedem ceva la nivel globală și atunci nu va fi nevoie să ne gândim la cum să restabilim ceva... Rezolvați cauza principală a problemei și nu vă gândiți la cum să minimizați daunele atunci când nu va mai exista nimic.”, a notat ea.

„În ceea ce privește faptul că Rusia nu trebuie umilită, este o frază foarte artistică. În opinia mea, nu poți umili pe nimeni - nu doar Rusia, nu doar Franța, nu poți umili națiuni, popoarele, țări. Nu trebuie să fie umilită nicio persoană”, a conchis Zaharova.

Macron a spus că a petrecut „aproximativ o sută de ore” în conversații telefonice despre Ucraina cu Putin, din luna decembrie. Acesta a spus că omologul său rus, Vladimir Putin, a făcut „o eroare istorică” prin atacarea Ucrainei, astfel că acum este izolat, dar a insistat că Rusia nu trebuie umilită pe plan internațional, informează cotidianul Le Figaro.

Eu cred, și i-am spus, că a făcut o eroare istorică și fundamentală pentru poporul său, pentru el însuși și pentru istorie”, a declarat Emmanuel Macron într-un interviu acordat presei regionale din Franța.

Președintele Franței nu a exclus posibilitatea de a efectua curând o vizită la Kiev și a insistat că Rusia nu trebuie umilită.

Nu trebuie să umilim Rusia, pentru ca atunci când se vor încheia luptele, să putem construi o cale de ieșire la nivel diplomatic”, a subliniat Emmanuel Macron.


Pub