Kremlinul nu deține informații despre „planul de unire a RM cu România”. Zaharova: Pomparea Moldovei cu arme NATO puțin probabil îi va întări securitatea

Kremlinul nu deține informații despre presupusul plan de unire a RM cu România, susține Dmitri Peskov pentru ria.ru „Nu, nu aș spune că avem detalii pe acest subiect. Pe de altă parte, într-adevăr, știm bine că în Moldova există anumite forțe care susțin ideea, aici probabil nici măcar nu e vorba de unire, dar de asimilarea Moldovei de către România. Într-adevăr, există astfel de forțe în Moldova. Știm despre asta”, a spus Peskov.

Foto: colaj

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova spune că pomparea Moldovei cu arme NATO puțin probabil îi va întări securitatea.

De la începutul operațiunii militare speciale din Ucraina, am văzut că Moldova este în mod activ să împinsă spre o cooperare mai activă, mai agresivă cu NATO... Desigur, întărirea propriei securități este un drept suveran și o problemă internă a oricărui de stat, dar puțin probabil îi va întări securitatea pomparea cu arme NATO”, a spus aceasta, scrie ria.ru

Mai devreme, fostul șef de stat, Igor Dodon, a spus că „se pregătește o conexiune militară și politică a țării noastre la teritoriul României, cu renunțarea la neutralitate”. „Se vede foarte clar că Maia Sandu și stăpânii ei din exterior merg pe scenariul ucrainean, provocând destabilizarea intenționată a situației, iar unii factori politici din Occident vor să folosească moldovenii drept carne de tun în lupta geopolitică ce se dă acum în această regiune”, a declarat Dodon.


Pub