Chicu se vrea „politicianul hâtru” și îndeamnă PAS să vină cu sugestii de laudă la adresa guvernării: „Rețeta” de 3 la 1, critică versus laudă? Cu primul stăm bine, din păcate

Fostul premier, Ion Chicu, îndeamnă prietenii de pe Facebook , dar și adepții PAS să vină cu exemple și date despre realizările guvernării actuale. Îndemnul său vine după ce a fost sfătuit de un bărbat să critice mai puțin guvernarea și să „mai vine și cu laude”. „Acum, mă găndesc cum s-o fac să-i urmez sfatul. Cum să respect acea „rețetă” de 3 la 1, critică versus laudă? Cu primul „ingredient” - stăm bine, din păcate. Prea bine. Mi-i plină masa cu date și cifre - diagnostic sec al dezastrului în care s-a pomenit țara”, a scris Chicu pe Facebook.

Foto: UNIMEDIA
„Sunt un tip (mai degrabă) introvert și prefer, mai mult, să mă cert cu mine, decât să socializez intens. Iar când am ceva de spus - o spun așa, cam direct... Totuși, de ceva timp, de când am revenit în țară în 2018, comunic cu mulți oameni. Mai ales, de când am decis cu colegii să creăm PDCM, adică - să „facem politică".

Tot mai mulți oameni înțelepți cu care comunic, vin cu sfatul prietenesc să fiu mai domol în criticile aduse la adresa guvernării. Nu că nu ar fi întemeiate (cu cifrele nu îndrăznește încă nimeni să se confrunte) și că deja e periculos s-o critici pe Maia Sandu. Altul e raționamentul acestor sfaturi (bine-intenționate, de altfel).

Zilele trecute a intrat la noi un om, care-mi zice: „critica matale e bună, dar e cam fără tolk". „Fii mai deștept", îmi zice omul. „La fiecare 2-3 materiale critice, dă-le și câte o lauda la guvernare". „Ia să vezi, că atunci și critica matale va fi mai primită. Mai laudă-i câte o dată, fii politician mai hâtru, oleacă. Văd că și unele recomandări le mai dați, dar de lăudat - deloc"...
De fapt, omul mi-a spus lucruri simple și înțelepte. Nu aveam cum să nu fiu de acord și să nu-i fiu recunoscător...

Acum, mă gândesc cum s-o fac să-i urmez sfatul. Cum să respect acea „rețetă" de 3 la 1, critică versus laudă? Cu primul „ingredient" - stăm bine, din păcate. Prea bine. Mi-i plină masa cu date și cifre - diagnostic sec al dezastrului în care s-a pomenit țara. Însă, am deficit acut de-al doilea element - nu prea pot formula aprecieri și laude pentru rezultatele guvernării, nu prea am date. Poate-s prea subiectiv, nu exclud”, a scris Chicu.

În context, acesta a îndemnat prietenii să facă acest exercițiu împreună.

„Ajutați-ne cu exemple și date despre realizările guvernării actuale, astfel încât să putem păstra acea proporție - secret al „politicii mai hâtre, oleacă”. Va fi un exercițiu util și pentru guvernanți. De aceea, rog și adepții PAS să vină aici cu contribuție. Vă mulțumesc anticipat!”, a adăugat acesta.


Pub