Krasnoselski despre livrarea armelor NATO către Moldova: Acolo unde „se cresc mușchii”, totul se termină cu război
Acolo unde se cresc mușchii, totul se termină în război. Aceasta este o axiomă”. Astfel a comentat liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, posibilitatea livrării de arme NATO către Moldova.
Foto: TSV

„Faptul că în Moldova vor fi aduse arme letale este alarmant. Cu ce se încheie militarizarea? Amintiți-vă cum Saakashvili a militarizat Georgia și cu ce s-a terminat? Război și recunoașterea Osetiei și Abhaziei de către Rusia. Războiul recent din Karabakh. Azerbaidjanul și-a întărit forțele și apoi le-a folosit. Acolo unde se cresc mușchii, totul se termină în război. Aceasta este o axiomă.

De aceea, intențiile de a justifica livrarea de arme nu vor aduce pace. Toate aceste acțiuni nu le văd ca acțiuni de agresiune directă asupra Transnistriei, însă o posibilă pregătire - da”, a spus Krasnoselski.

Ministra de Externe a Marii Britanii, Liz Truss, a declarat că „Moldova trebuie echipată conform standardelor NATO”, pentru a putea face față unui eventual atac din partea Rusiei. Truss a declarat că au avut loc discuții cu aliații despre cum să ajute națiunile mai mici să se apere.

Moscova a spus că va urmări reacția țării noastre referitor la afirmația ministrei britanice.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a criticat declarațiile făcute de ministra de Externe a Marii Britanii, Liz Truss, și spune că un astfel de ajutor nu ar face decât să supună riscurilor țara. „Soldații și cetățenii pot deveni carne de tun”, a declarat Dodon.

Totodată, ministrul de Externe a spus că la moment Guvernul poartă o dezbatere internă despre faptul dacă trebuie să accepte sau nu arme letale oferite de țări NATO pentru a întări capacitatea de apărare țării. „Încă nu s-a luat o decizie”, a precizat ministrul.

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova a spus că pomparea Moldovei cu arme NATO puțin probabil îi va întări securitatea.


Pub