Economist: Fiecare al treilea leu plătit pentru benzină merge la statul nostru iubit. Mâine această sumă va fi de 11,56 lei

Mâine șoferii vor plăti 11,56 lei statului pentru fiecare litru de benzină procurat, ceea ce este cu 2,52 lei/litru mai mult decât acum jumate de an, spune economistul Veaceslav Ioniță. Potrivit acestuia, „deja fiecare al treilea leu plătit pentru benzină merge la statul nostru iubit, care are grijă de noi”.

Foto: UNIMEDIA
Ioniță spune că aici se includ accizele, TVA, alte impozite și taxe locale.

„Însă cel mai trist este că din această sumă doar 4,3 lei/litru ar urma conform legii să fie virați în fondul rutier pentru întreținerea și reparația drumurilor. Însă și această sumă modesta nu ajunge in fondul rutier, dar este utilizată în alte scopuri”, a scris acesta.

Potrivit economistului, în ultimii 8 ani fondul rutier a fost deposedat de circa 10 miliarde lei, bani care conform legii urmau să ajungă la drumuri, dar au fost păpați de noi cu succes.



Scumpirile la carburanți continuă. ANRE a stabilit, pentru mâine, 09 iunie, un preț de 32,93 lei pentru litrul de benzină, iar pentru motorină - 29,87 lei/litru.


Pub