Nicu Popescu întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles. Oficialul va promova candidatura țării noastre în UE

21_10_2021_nicu_popescu
Foto: Foto: mfa.gov

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene ale Republicii Moldova (MAEIE) a anunțat că viceprim-ministrul Nicu Popescu desfășoară o vizită de lucru la Bruxelles pentru a promova proiectul de țară în obținerea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană (UE).

„În calea noastră de reforme și transformări democratice, avem nevoie de toată susținerea efectivă, fermă și solidară a instituțiilor și statelor membre ale UE pentru perspectiva noastră de aderare”,  a menționat ministrul Nicu Popescu.

Potrivit autorităților, parcursul ireversibil al țării noastre în direcția apropierii de Uniunea Europeană înseamnă alinierea în beneficiul cetățenilor și în diverse domenii sectoriale precum energia, transportul, mediul înconjurător, agricultura, dar și aprofundarea cooperării în materie de apărare și securitate întru fortificarea rezilienței noastre.

Conform informațiilor, în cadrul întrevederilor cu înalții oficiali europeni de la Bruxelles, vicepremierul Nicu Popescu va reitera că Moldova este o țară cu o istorie și identitate europeană, vorbim una din limbile oficiale ale Uniunii Europene, limba română, cetățenii noștri dovedindu-și atașamentul față de valorile europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente