A spart și a golit mașini, până în penitenciar: Un bărbat, condamnat la 8 ani de pușcărie pentru mai multe furturi

Un bărbat originar din Edineț, în vârstă de 42 de ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 8 ani, cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru săvârșirea a 14 episoade de furt. Acesta a fost învinuit de către procurori de săvârșirea a 16 episoade de furt, însă pe 2 episoade, instanța de judecată l-a achitat, deoarece fapta nu a fost săvârșită de acesta. Prin urmare, pe acest două episoade pe care a fost achitat, acuzatorii de stat urmează să formuleze apel, din motivul ilegalității sentinței.

Foto: zuto.com
Inculpatul a fost învinuit de către procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău că, în perioada lunilor iunie-decembrie 2018, a deteriorat geamurile la 16 automobile, din sectoarele Centru, Botanica și Buiucani al capitalei, de unde în mod ascuns a sustras diverse bunuri materiale, valoarea cărora varia între 2000 până la 40 000 lei.

De asemenea, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a admis și acțiunile civile înaintate de către 14 părți vătămate, respectiv în privința altor 2 părți vătămate, acțiunile civile au fost respinse.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile, prin intermediul Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani), din momentul pronunțării integrale a acesteia.

Inculpatul nu este la prima abatere de ordin penal. Astfel, acesta în perioada anilor 2007-2019 a fost condamnat de 12 ori pentru săvârșirea infracțiunilor din domeniul sustragerilor. Prin urmare, în opt cazuri, procesul penal în privința acestuia a fost încetat din motivul împăcării inculpatului cu părțile vătămate.

În alte cazuri, i-au fost aplicate pedepse cu muncă neremunerată în folosul comunității într-un caz, și respectiv în patru cazuri a fost condamnat la închisoare cu executare reală a pedepsei.


Pub