Spectacol fotbalistic pe nisip: A debutat Campionatul A.S.I.C.S. de fotbal pe plajă

Campionatul A.S.I.C.S. de fotbal pe plajă a debutat în week-end la arena din parcul La izvor, din capitală. Ediția a 15-a a competiției naționale se desfășoară în parteneriat cu Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) și a reunit la start 8 echipe, dintre care 4 debutante. 

Foto: A.S.I.C.S.

Sâmbătă, 4 iunie, FC Ghidighici s-a confruntat cu CS Ialoveni, Next a ajucat cu Sportul Studențesc – ULIM, iar Olimpic Pașcani - cu Tinerețea Suruceni.

Secretarul general al Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din Republica Moldova, Iurie Bulgăreanu, a menționat că, din cauza problemelor financiare, unele echipe notorii, care au ridicat în picioare tribunele în anii precedenți, nu au putut participa la eveniment. Iurie Bulgăreanu a evidențiat aparte că desfășurarea campionatului a fost posibilă datorită suportului financiar, oferit de A.S.I.C.S.


Echipele promit spectacol și speră să câștige cât mai multă experiență, ca să poată evolua și în competiții internaționale. ”Sperăm cu fiecare meci să obținem calitate, să arate mult mai atractiv, să se bucure spectatorii. Avem și ambiții, inclusiv să ne batem pentru titlul de campioni”, a declarat Valeriu Băieșu, președintele echipei ”Sportul studențesc - ULIM”

La rândul său, Dumitru Grițco, antrenorul echipei ”Tinerețea Suruceni”, spune că, dacă în sezonul trecut, obiectivul echipei sale a fost calificarea în play-off, în acest sezon deja țintesc podiumul de premiere. ”Orice meci îl tratăm foarte serios pentru că în fotbal, vorba ceia – mingea e rotundă, deci, orice echipă are șansa ei”, a mai spus jucătorul.


Campionatul A.S.I.C.S. de fotbal pe plajă se va desfășura în 7 etape, care vor fi jucate până în 22 iunie. Faza play-off va avea loc la începutul lunii august, iar finala se va desfășura în perioada 18-21 august.

Meciurile se joacă în zilele de joi și sâmbătă, cu începere de la ora 18. Intrarea este liberă.


Pub