După ce un șofer de TIR a decedat, iar cozile se lungesc cu fiecare zi la granița cu România, paramedicii vin în ajutor

Șoferii de TIR-uri care stau în cozi kilometrice la granița cu România vor beneficia de asistență medicală din partea angajații SMURD ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în comun cu angajații centrelor medicale ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Foto: IGSU

În scopul acordării sprijinului oamenilor, care pe parcursul mai multor zile așteaptă în rând pentru efectuarea controlului vamal între Republica Moldova și Uniunea Europeană, MAI a dispus ca angajații SMURD ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în comun cu angajații centrelor medicale ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, să asigure asistență medicală și psihologică șoferilor de camioane, care staționează timp îndelungat în punctul de frontieră Leușeni, pentru parcurgerea tuturor procedurilor vamale.

Conducătorii pot beneficia de asistență medicală și psihologică din partea specialiștilor, în vederea evitării riscurilor de sănătate. Mai mult, psihologii IGSU vor consilia psihologic persoanele care se află la frontieră de mai mult timp. Oamenii vor comunica cu specialiștii, care-i vor ghida să fie atenți la riscuri, să consume apă pe timp de caniculă, să se protejeze de razele directe ale soarelui și să solicite asistență medicală la primele semnale a problemelor de sănătate.

Misiunea comună a angajaților subdiviziunilor MAI vine în contextul prevenirilor situațiilor de risc, asigurării echilibrului emoțional în condiții de așteptare pentru trecerea frontierei și perfectării procedurilor vamale.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a anunțat, că la mai multe posturi vamale din vama română se atestă probleme tehnice la Sistemele Informaționale.

Unui șofer de TIR moldovean în vârstă de 62 de ani i s-a făcut rău în timp ce aștepta să treacă de controlul din vama Albita și, deși un echipaj medical solicitat prin 112 l-a preluat, l-a adus la spitalul Huși, iar apoi s-a încercat transferul cât mai urgent la Iași, bărbatul a decedat în autospecială, pe la jumătate de drum.


Pub