(video) O șoferiță de TIR, disperată, la frontieră: „În 12 ore, ne-am mișcat 1 km. Doamna Gavriliță, eu mă încordez să mă gândesc că trec vama, dar iată că nu reușesc”

Dezamăgire și disperare în rândul șoferilor de camioane, care stau blocați de câteva zile în vama Leușeni. Despre acesta a relatat într-un mesaj video, Cristina Pruteanu, șoferiță de curse lungi, pe o rețea de socializare.

Foto: IGSU

„A dat Dumnezeu și ne-am încărcat la Bălți, am pornit frumos spre vama Leușeni, după ce am făcut pauza care trebuia, și ce găsim? Un rând de 7 km.

Cam așa artă situația din vama Leușeni, ca în povești. Așa doar povești am votat, așa avem! Cum a spus doamna Gavrilița „dacă noi tindem să gândim că prețurile se ridică, ap ele se ridică”. Doamna Gavrilița, eu așa mă încordez să mă gândesc că trec vama, dar iată că nu reușesc să trec vama. Spuneți vă rog secretul, cum să ne încordăm ca să trecem vama? Doamna Gavrilița, decât să stați, să vă încordați, să scoateți perle din gură pe la televiziuni, mai bine v-ați duce la ambasadorul României și ați întreba cum poate fi rezolvată situația?

L-am ascultat pe Ion Ceban că tare s-a făcut jale de șoferii care sunt aici și văd că dau în PAS în un alta, Ion ceban, acolo toți trebuiesc nu numai PAS-ul, voi toți trebuie să vă uniți și colorați, roșii, negri, albaștri, galbeni. Toți trebuie să vă uniți, la etajele înalte și să hotărâți ce se întâmplă aici la noi.

Apropo, draga ANTA ce fel de permise dați la șoferi ca să treacă fără rând: Dați și nouă, ori dați la toți, ori nu dați la nimeni. Rezolvați situația vamală dragilor, nu dați permise să treacă fără rând.

Voi vreți să ajutați Ucraina, dar Ucraina nu se ajută așa, până veți face acordul ca să treacă liniștit cerealele și uleiul din Ucraina o să termine războiul și noi încă vom sta aici cu cisternele și cu camioanele pline de grâu”, a menționat Cristina Pruteanu.


Șoferii de TIR-uri care stau în cozi kilometrice la granița cu România vor beneficia de asistență medicală din partea angajații SMURD ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în comun cu angajații centrelor medicale ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a anunțat, că la mai multe posturi vamale din vama română se atestă probleme tehnice la Sistemele Informaționale.

Unui șofer de TIR moldovean în vârstă de 62 de ani i s-a făcut rău în timp ce aștepta să treacă de controlul din vama Albita și, deși un echipaj medical solicitat prin 112 l-a preluat, l-a adus la spitalul Huși, iar apoi s-a încercat transferul cât mai urgent la Iași, bărbatul a decedat în autospecială, pe la jumătate de drum.


Pub