Din Ucraina în Moldova, cu trenul, achitând 10 mii de dolari pe „bilet”: Un moldovean, cu poliția la ușă după ce a ajutat un ucrainean să ajungă în țară

Polițiștii de frontieră au descins cu percheziții la domiciliul unui conațional care ar fi implicat în organizarea migrației ilegale. Acesta ar fi ajutat un cetățean ucrainean să ajungă clandestin în R. Moldova. Mai exact, bărbatul din Ucraina ar fi fost ajutat acum o lună să intre în Moldova și să locuiască într-un sat din sudul țarii până la identificarea lui.

Foto: colaj

La audieri, cetățeanul Ucrainei a confirmat că traversase ilegal frontiera din Ucraina în Republica Moldova, ascuns într-o garnitură de tren al rutei Reni-Etulia. Ar fi achitat unor persoane o sumă de 10.000 de dolari, doar ca să ajungă în Moldova și să solicite azil, în contextul războiului din țara vecină.

Ca urmare a măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigații ai DR Sud a fost stabilită implicarea în acest caz a unui conațional. Astăzi, 7 iunie 2022, polițiștii de frontieră au descins la domiciliul persoanei bănuite, de unde au ridicat în calitate de probe, un autoturism și mijloace auxiliare de legătură, bunuri care ar fi fost utilizate în acțiunea ilegală.

În continuare sunt desfășurate măsuri procesuale în vederea documentării și identificării tuturor persoanelor implicate în organizarea migrației ilegale, pentru a fi atrase la răspundere.

Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, persoana vizată în dosarul penal se prevalează de prezumția nevinovăției.


Pub