În Orhei a fost deschis un Centru de zi: Persoanele care au nevoie de îngrijiri paliative vor beneficia de servicii gratuite

Persoanele cu boli incurabile din raionul Orhei vor beneficia de servicii gratuite de îngrijiri paliative – asistență medicală și socială, consiliere psihologică, terapie ocupațională, etc, în cadrul centrului de zi, deschis marți, 7 iunie, în orașul Orhei. 

Foto: msmps.gov.md

„Vom depune eforturi maxime la Ministerul Sănătății ca să avem centre de acest fel în toate raionale țării, așa încât de servicii de îngrijire paliativă, de înaltă calitate, să beneficieze cât mai multe persoane. Țin să menținez că dezvoltarea acestor servicii constituie o prioritate pentru Ministerul Sănătății, în acest sens, în prezent, fiind elaborate documente de politici”, a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

În cadrul evenimentului, Ministerul Sănătății a donat centrului două paturi multifuncționale, dar și medicamente, consumabile și dispozitive medicale, în sumă totală de circa 500 de mii de lei.

„Centrul de zi și de servicii de îngrijire paliativă la domiciliu este un proiect dezvoltat și susținut de organizația britanică Hospices of Hope și implementat de Asociația Obștească „Aripile Speranței”. Costurile pentru serviciile prestate în cadrul centrului persoanelor asigurate vor fi acoperite de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM)”, menționează Ministerul Sănătății.



Pub