image
Sursa foto: PG

Un chișinăuian a fost condamnat la zece ani de pușcărie pentru escrocherie în proporții deosebit de mari

Un bărbat originar din Chișinău a fost condamnat la închisoare pe un termen de 10 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și de a exercita activități legate de administrarea și gestionarea banilor și altor bunuri materiale, pe un termen de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de escrocherie, comisă în proporții deosebit de mari.

Inculpatul a fost învinuit de către procurori, în baza probatoriului administrat că, în septembrie 2009, aflându-se în sectorul Buiucani al capitalei, prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul importării unui cap-tractor din Germania în Republica Moldova, a cerut și primit de la partea vătămată, care era un prieten de al său, bani în sumă totală de 50 000 de euro, echivalentul a 837 415 lei, pe care i-a însușit în scopuri personale, nerealizând obligațiunea pentru care i-au fost transmiși.

La etapa de urmărire penală inculpatul a pledat nevinovat. În ședința de judecată acesta nu s-a prezentat, eschivându-se, motiv pentru care a fost anunțat în căutare, respectiv judecata s-a realizat în lipsa inculpatului, însă cu participarea avocatului acestuia.

„Menționăm că, la pronunțarea sentinței de condamnare, instanța de judecată a admis integral acțiunea civilă înaintată de către partea vătămată. În acest sens, s-a dispus încasarea de la inculpat în contul părții vătămate a sumei de 50 000 de euro și a dobânzii de întârziere în mărime de 78 573 de lei”, informează Procuratura Generală.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: