image
Sursa foto: Vladimir Zelenski//facebook

Rușii au returnat cadavrele luptătorilor ucraineni morți în combinatul de la Azovstal

Lucrătorii de la morga centrală din Kiev examinează 160 de saci de cadavre care conţin rămăşiţele soldaţilor ucraineni, predaţi de forţele ruse ca parte a acordului care a pus capăt asediului sângeros de două luni al oraşului-port Mariupol, scrie CNN.

Cadavrele au fost recuperate din ruinele combinatului de la Azovstal. Regimentul Azov a fost printre unitățile ucrainene care au apărat fabrica timp de aproape trei luni înainte de a se preda. Nu este clar câte cadavre au mai rămas în interiorul combinatului care a fost bombardat pentru o lungă perioadă de timp de forțele ruse.

Ministerul pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate din guvernul ucrainean a anunțat sâmbătă primul schimb de militari morți confirmat oficial de la începutul războiului. Cele două părți au schimbat în total 320 de cadavre, fiecare primind 160 de soldați uciși. Nu au fost oferite detalii despre locul exact unde a avut loc schimbul, însă acesta s-ar fi făcut în regiunea Zaporojie, din sud-estul țării.

Testele ADN sunt în desfășurare pentru identificarea rămășițelor, a declarat Maksim Zhorin, comandant militar și fost lider al Regimentului Azov.

Anna Holovko, purtătorul de cuvânt al Regimentului Azov, a declarat că toate cele 160 de cadavre ucrainene predate de ruși provin din ruinele de la Azovstal. Ea a spus că cel puțin 52 dintre aceste cadavre sunt considerate a fi rămășițele soldaților Regimentului Azov, scrie CBCNews, care citează Associated Press.

Soarta luptătorilor ucraineni care au supraviețuit și s-au predat rușilor rămâne incertă. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că peste 2.500 de luptători care au apărat combinatul sunt ținuți prizonieri de ruși, iar Ucraina lucrează la eliberarea lor, scrie digi24.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: