image
Sursa foto: border.gov.md

Două permise de conducere falsificate au fost confiscate la PTF Palanca

Două permise de conducere, care nu corespund unui act autentic, au fost ridicate, la sfârșitul săptămânii trecute, de polițiștii de frontieră din punctul de trecere a frontierei Palanca. Posesorii actelor s-au dovedit a fi un cetățean al Turciei și altul al Chinei.

La ieșirea din țară prin PTF Palanca a fost identificat, în fluxul de pasageri al cursei Chișinău – Odessa, un cetățean de origine turcă, care deținea un permis de conducere fals. Bărbatul de 28 de ani a declarat că a obținut permisul de conducere în Ucraina, contra sumei de 100 de dolari SUA.

Cel de-al doilea document a fost depistat la un cetățean al Chinei, care se deplasa în Ucraina la volanul unui Land Rover, înmatriculat în Republica Moldova. Acesta a prezentat la control un permis de conducere „internațional”. După efectuarea verificărilor, a fost stabilit că şi acest document nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic. În cadrul interogării, bărbatul de 39 de ani a declarat că și-a perfectat actul prin intermediul unui intermediar, deoarece permisul său de conducere, eliberat de autoritățile chineze.

În ambele cazuri, permisele de conducere au fost ridicate și transmise la expertiza tehnico-judiciară. Pe numele bărbaților au fost inițiate cauze penale pentru „confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false”.

border.gov.mdborder.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: