image
Sursa foto: bizlaw.md

Ex vice-președintele raionului Cahul, recunoscut în calitate de bănuit în dosarul abuzului de serviciu

Procuratura Anticorupție, Oficiul Sud informează că, pe 3 iunie, ex vice-președintele raionului Cahul a fost recunoscut și audiat de către procurori în calitate de bănuit, într-o cauză penală pornită pe faptul abuzului de serviciu, săvârșit de o persoană cu funcție de demnitate publică, din interes material.

Cauza penală în care este vizat ex vice-președintele raionului Cahul a fost pornită pe faptul că, factorii de decizie ai Consiliului raional Cahul, au admis executarea lucrărilor la Secția boli infecțioase a Spitalului raional Cahul în sumă de 290.000 de lei, evitând condițiile obligatorii prevăzute de legea cu privire la achiziții publice.

Ulterior, pentru a da un aspect legal, au contractat și imediat după, au achitat suma de 290.000 de lei, cu toate că lucrările în mare parte au fost executate în anul precedent și nu corespund volumelor și calității necesare conform contractului.

În cadrul audierii, ex vice-președintele raionului Cahul a refuzat de a da declarații. Totodată, în privința acestuia a fost luată obligarea de a se prezenta la organul de urmărire penală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: