image
Sursa foto: tvrain.ru

Postul de televiziune TV Rain își reia activitatea din 9 iunie: Sediul se va afla la Riga, în Letonia

Portalul rus independent TV Rain („Dojd”) revine pe micile ecrane după o pauză de trei luni. Postul de televiziune va relua emisiunile din Letonia, unde a obținut licența pentru difuzarea programelor sale.

Consiliul național pentru mass-media online din Letonia i-a acordat licență de emisie postului de televiziune TV Rain, începând cu data de 9 iunie. Astfel, noul sediu al redacției de știri se va afla la Riga – despre aceasta a anunțat președintele consiliului, Ivars Abolins, pentru agenția de știri „LETA”.

Anterior, pe 1 martie curent, Procuratura Generală a Rusiei a emis ordin pentru blocarea site-ului TV Rain din cauza modului de reflectare a războiului din Ucraina, precum și „pentru apeluri sistematice la activitate extremistă”. Chiar în seara de 1 martie, accesul la site a fost restricționat. Prin același ordin al Procuraturii a fost interzisă și difuzarea postului de radio „Eho Moscvâ”, relatează „Mediazona”.

La data de 3 martie, portalul TV Rain, în cadrul unei ediții speciale, a anunțat despre încetarea activității sale pentru o perioadă nedeterminată. După emisie, când toți jurnaliștii deja părăsiseră sediul, polițiștii au adus la redacția TV Rain un avertisment despre „inadmisibilitatea răspândirii materialelor extremiste prin intermediul mass-media”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: