image
Sursa foto: captură Jurnal TV

VIDEO: Locuitorii orașului Codru se plâng de mirosul insuportabil care provine de la râul ce traversează orașul

Locuitorii din orașul Codru au ajuns la limita răbdării. Oamenii nu mai au viață din cauza mirosului insuportabil, care vine din râulețul Schinoșica. De vină ar fi administrația Apă-Canal Chișinău, care nu mai schimbă țevile demult uzate.

Locuitorii spun că au făcut demersuri repetate și la Apă-Canal, și la primărie, dar problema rămâne nesoluționată. Ne-au zis că au sunat și la Inspecția Mediului, dar degeaba.

Primarul orașului Codru, Vladimir Munteanu, afirmă că problema nu este de competența autorităților locale.

„Este Agenția Mediului și este Ecologia. Ei trebuie să facă o analiză și o investigație a apelor care curg în râulețul dat. Prin zona aceea este și rețeaua de canalizare a ”Apă-Canal”, sunt mai multe rețele, posibil că au scurgeri”, a declarat primarul.

La rândul lor, reprezentanții societății ”Apă-Canal Chișinău” spun că situația este sub control.

„Am inspectat toată zona dată, toate rețelele de canalizare menajeră de-a lungul pârâiașului, toate funcționau în regim hidraulic normal, deversări de ape uzate nu au fost depistate. Totodată, acolo sunt mai multe probleme legate de salubrizarea râului. Practic toate casele particulare au ieșit cu grădinile până în râuleț și mai fac și ei câte ceva”, a declarat Nicolae Racu, șef de departament din cadrul ”Apă-Canal Chișinău”.

Reprezentanții Agenției de Mediu ne-au promis că vor comenta situația, dar până la ora editării acestei știri nu am primit vreun răspuns.

Noutăţile partenerilor

comentarii: