Dorin Damir, eliberat din arest la domiciliu: Instanța l-a pus sub control judiciar pentru 60 de zile
Președintele FEA, Dorin Damir a fost eliberat din arest la domiciliu. Magistrații de la Judecătoria Chișinău pe 25 mai au decis înlocuirea măsurii preventive de arest la domiciliu cu liberarea provizorie sub control judiciar pe un termen de 60 zile.
Foto: FEA

„Potrivit normelor procesual penale, acuzatorii de stat la etapa judecării cauzei penale în instanța de judecată nu dispun de dreptul de a contesta cu recurs decizia judecătorească pe aspecte ce țin de aplicarea/prelungirea măsurilor preventive.

Printre obligațiile stabilite de către instanța de judecată în raport cu inculpatul la aplicarea controlului judiciar sunt: - Să nu părăsească Republica Moldova decât cu permisiunea instanței de judecată; - Să predea pașaportul instanței de judecată; - Să nu intre în legătură cu martorii pe cauza penală; - Să nu meargă în locuri publice, cu excepția deplasărilor pentru necesități cotidiene.

Ținem să precizăm, examinarea cauzei penale este în plină desfășurare, ședințele de judecată sunt lucrative, fiind audiați martorii acuzării”, a spus pentru UNIMEDIA, Mariana Cherpec, procurora responsabilă de comunicare cu mass-media.

Finul lui Vlad Plahotniuc, Dorin Damir, și alte două persoane, au fost reținute în vara anului trecut „în dosarul fostei Direcții misiuni speciale a MAI”.


Pub