BAC 2022: lucrări anulate și candidați respinși. Încălcările depistate la primul examen de bacalaureat din acest an

BAC 2022
Foto: diez.md

Vineri, 3 iunie, a fost organizată prima probă din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea 2022, și anume examenul de limbă și literatură română pentru alolingvi.

În cadrul acestuia au participat 3 107 liceeni din întreaga țară. În urma examenului, șeful Direcției municipale de educație, tineret și sport, Andrei Păvăloi, a venit cu precizări în legătură cu încălcările care au fost înregistrate în cadrul testării. Declarațiile au fost făcute la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit lui Păvăloi, doi candidați din Liceul Teoretic „Anton Cehov” nu au promovat examenul, fiindu-le anulate testele din cauză că aceștia și-au scris numele într-un spațiu nepermis.

Alți doi liceeni nu au fost admiși la examen din motiv că nu și-au prezentat buletinele de identitate. Aceștia urmau să-și susțină examenele la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Liceul Teoretic „Nikolai Gogol”.

Testele de examen vor fi verificate în perioada 4-26 iunie în cadrul celor patru Centre Republicane de Evaluare instituite în municipiul Chișinău. Rezultatele tuturor probelor de examen vor fi afișate în centrele de bacalaureat la data de 27 iunie. Candidații la examenul național de bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 27 și 28 iunie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate luni, 4 iulie 2022.

Ședința integrală poate fi urmărită mai jos.


Aici găsiți orarul probelor de bacalaureat din anul 2021/2022, iar aici găsiți răspunsurile la 14 cele mai frecvente întrebări despre sesiunea de bacalaureat în Moldova.

Echipa #diez este alături de absolvenții liceelor în fiecare an și aduce informații utile despre examenele de bac. Dacă te numeri și tu printre tinerii care are de susținut în acest an bacalaureatul, îți sugerăm să urmărești acest tag special de pe #diez pentru a fi la curent cu toate noutățile despre examen.

Taguri: #BAC 2022
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente