(video) Cozi de TIR-uri, ce se întind pe kilometri la vama Albița. Ion Ceban: Dacă te gândești că rândul crește, el va crește

Cozi de TIR-uri la vama Albița, ce se întind pe kilometri. Imaginile au fost publicate de primarul capitalei, Ion Ceban pe o rețea de socializare. „Oameni necăjiți stau și așteaptă km la coadă pentru a trece vama, iar cei din PAS se plimbă peste hotare, se dau cu bicicleta (odată într-un an) și împușcă din mitralieră”, a menționat edilul.

Foto: captură video

„Dacă te gândești că rândul la vama Albița crește, rândul va crește. Exact așa era și acum o lună, iar despre această problemă am vorbit două luni în urmă la conferință. Incompetenții guvernează! Gradul de prostie la ei crește! Oameni necăjiți stau și așteaptă km la coadă pentru a trece vama Albița, iar cei din PAS se plimbă peste hotare, se dau cu bicicleta (odată într-un an) și împușcă din mitralieră.

Chiar nu vă este milă de acești oameni care au familii acasă și sunt așteptați”, a menționat Ion Ceban.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a anunțat că în posturile vamale pe partea română au fost restabilite Sistemele Informaționale. După circa patru ore de la anunțarea problemelor tehnice a fost reluat controlul și perfectarea procedurilor vamale.

Unui șofer de TIR moldovean în vârstă de 62 de ani i s-a făcut rău în timp ce aștepta să treacă de controlul din vama Albita și, deși un echipaj medical solicitat prin 112 l-a preluat, l-a adus la spitalul Huși, iar apoi s-a încercat transferul cât mai urgent la Iași, bărbatul a decedat în autospecială, pe la jumătate de drum.


Pub