Și-a dorit un lucru bine plătit în UE: Un moldovean și-a cumpărat cu 150 de euro o carte de identitate românească falsă

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, domiciliat în raionul Florești, a fost prins cu o identitate românească falsă, de poliția de frontieră. Acesta a menționat că și-a perfectat actul prin intermediul unui coleg de muncă, contra sumei de 150 de euro

Foto: UNIMEDIA

Potrivit informațiilor, în noaptea de 4 spre 5 iunie curent, la pista de control, pe direcția intrare în Republica Moldova, s-a prezentat un autocar ce se întorcea din Germania. Printre pasageri se afla și un tânăr de 21 de ani, domiciliat în raionul Florești.

Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar asupra persoanei și bagajelor acesteia. Drept urmare, în geanta personală s-a depistat o carte de identitate românească, eliberată pe numele său, cu semne vizibile de falsificare. Supus verificărilor cu tehnica specială din dotare, s-a constatat că documentului îi lipsesc anumite elemente de protecție.

Audiat, pasagerul a recunoscut că și-a perfectat actul prin intermediul unui coleg de muncă, contra sumei de 150 de euro, pe când se afla în străinătate. Cu ajutorul acestui document spera să-și găsească un loc de muncă mai bine plătit. 


Pub