Peste 1 200 de persoane au rămas blocate pe aeroporturile din Turcia și Chișinău în urma reținerii aeronavelor Air Moldova

aeroport chișinău
Foto: border.gov.md

În urma reținerii la sol a două aeronave Air Moldova în aeroportul din Antalya, Turcia, au fost afectate mai multe curse cu destinația Chișinău-Turcia, Turcia-Chișinău. În total, 1 230 de persoane au rămas blocate pe Aeroportul Chișinău și aeroporturile din Turcia (Antalya și Bodrum).

Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova informează că, urmare a reținerii la sol a aeronavei A 321 operate de către „Air Moldova” în ziua de din 5 iunie 2022 au fost afectate mai multe curse cu destinația Antalya (AYT) și Bodrum (BJV).

Din Chișinău spre Turcia:
# Antalya – 460 de pasageri (trei curse);
# Bodrum – 123 de pasageri (o cursă);
# total – 583 de pasageri.

Din Turcia spre Chișinău:
# Antalya – 495 de pasageri (trei curse);
# Bodrum – 152 de pasageri (o cursă);
# total – 647 de pasageri.

Se planifică executarea pe data de 5 iunie 2022 a trei zboruri cu destinațiile:
# Antalya-Chișinău – timpul estimativ de plecare este ora 17.30 și aterizare la Chișinău la ora 19.30 cu 220 de pasageri la bord;
# Chișinău-Antalya – timpul estimativ de plecare de la Chișinău este ora 20.30 și aterizare în Antalyia la ora 22.25 cu 220 de pasageri la bord;
# Antalya-Chișinău – timpul estimativ de plecare este ora 23.40 și aterizare la Chișinău la ora 1.30 cu 220 de pasageri la bord.

În total pe parcursul celei de a doua jumătate a zilei de 5 iunie 2022 compania Air Moldova va realiza trei segmente de zbor prin intermediul cărora va transporta circa 660 de pasageri.

Începând cu data de 6 iunie 2022, se preconizează a fi scoase restricțiile și pentru a doua aeronavă de tip A-319, care la fel se află pe aeroportul din Antalya.

Pentru a diminua efectele reținerii la sol a aeronavelor Air Moldova, la solicitarea ultimei, au fost autorizate zboruri suplimentare a companiilor turcești Pegasus – o cursă Antalya-Chișinău-Antalya (a câte 186 de pasageri/segment) pentru data de 5 iunie 2022 și Freebird – o cursă Antalya-Chișinău-Antalya (a câte 180 de pasageri/segment) pentru data de 6 iunie 2022.


Pe 4 iunie, compania aeriană Air Moldova a informat că un avion al companiei sale nu a putut decola de pe Aeroportul din Antalya, Turcia, din cauza unor „pretinse datorii”. Acest lucru a cauzat rețineri ale mai multor curse aeriene.

În urma amânării zborurilor, sute de persoane au rămas blocate pe Aeroportul din Antalya. Una dintre pasagerele cursei, care trebuia să ajungă pe 4 iunie la Chișinău, a povestit pentru #diez situația din Aeroportul Antalya, menționând că sunt peste 300 de pasageri care nu au putut ajunge acasă, iar reprezentanții companiei Air Moldova „i-au lăsat în aeroport, fără a le explica vreun cuvânt despre ceea ce se întâmplă”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente