„Gavrilița s-a exprimat stângaci, iar reacțiile sunt disproporționate”. Ion Chicu sare în apărarea prim-ministrei

„Doamna prim-ministră a vrut să spună că așteptările inflaționiste sunt în sine un factor inflaționist”, explică fostul premier, Ion Chicu, referitor la spusele Nataliei Gavrilița privind creșterea prețurilor. „Nu merită acest episod nefericit o asemenea reacție. Mai grav în discursul ei este că încearcă absolut nefondat să paseze vina pentru inflația scăpată de sub control pe BNM”, a spus Chicu.

Foto: Colaj

„Din păcate, s-a exprimat un pic stângaci, iar reacția publicului larg a fost disproporționată. Nu merită acest episod nefericit o asemenea reacție, zău. Mai grav în discursul ei este că încearcă absolut nefondat să paseze vina pentru inflația scăpată de sub control pe BNM. Fapt, care nu-i face cinste. Mai ales, că de vină e Guvernul pentru acest dezastru”, a declarat Chicu.

Prim-ministra Natalia Gavrilița consideră că acțiunile BNM nu au fost suficient de hotărâte și nu au fost luate la timp, motiv pentru care am ajuns la un nivel de inflație atât de mare. „Cred că și comunicarea în baza rapoartelor inflației putea fi îmbunătățită, sunt niște rapoarte tehnice. Da, acolo sunt anumite previziuni despre nivelul posibil al inflației, dar toți care lucrează la BNM trebuie să fie atenți cum comunică și gestionează așteptările inflaționiste”, a spus prim-ministra.

Creșterea prețurilor are așa o caracteristică - dacă toată lumea se așteaptă că prețurile vor crește atunci ele într-adevăr vor crește. De aceea e important să temperăm aceste așteptări”, a declarat aceasta.


Pub