Grosu simte inflația din noiembrie: Nu ne permitem luxul de a călători. Ne limităm la strictul necesar

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, spune că a simțit inflația încă din toamnă. „Facem să fim cât mai economi, nu ne permitem luxul să călătorim, suntem aici pe loc și ne limităm la strictul necesar”, a spus Grosu la emisiunea Punctul pe Azi.

Foto: UNIMEDIA

„Noi am simțit-o și eu o resimt cu familia mea, din octombrie, din noiembrie, atunci când am simțit acest șoc. Ne adaptăm în sensul în care facem economii. În cazul meu prioritățile sunt copii pe care trebuie să-i asigurăm cu tot ce-i necesar. Facem să fim cât mai economi, nu ne permitem luxul să călătorim, suntem aici pe loc și ne limităm la strictul necesar”, a răspuns Grosu întrebat despre impactul creșterii prețurilor în familia sa.

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei în cadrul ședinței de ieri a adoptat prin vot unanim majorarea ratei de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt la nivel de 18,5 la sută, adică o majorare cu 3%.

Republica Moldova este lider european la capitolul inflație. În aprilie s-a bătut un nou record - de 27%, iar prognozele Băncii Naționale arată și mai sumbru.

Potrivit trading economics, în Ucraina, țară răvășită de război, inflația a atins un nivel de 16%.

Banca Națională a Moldovei prognozează o rată a inflației în trimestrul trei al acestui an de 31%.


Pub