Maia Sandu, despre aderarea Republicii Moldova la UE: „Nu căutăm o scurtătură”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, afirmă că Republica Moldova nu urmărește să adere la Uniunea Europeană pe „scurtătură”. „Ne dăm seama că avem un drum lung de parcurs”, a declarat Maia Sandu, la forumul GLOBSEC 2022 de la Bratislava, potrivit Reuters, citat de digi24.ro.

Foto: presedinte.md

Ea a precizat că simpla acordare a statutului de candidată nu înseamnă acceptarea Republicii Moldova în UE, scrie sursa citată.

„Maia Sandu, a participat ieri, în format online, la GLOBSEC Forum Bratislava, unde a vorbit despre parcursul european al Republicii Moldova. Potrivit șefei statului, o perspectivă europeană clară ar oferi cetățenilor țării noastre promisiunea unui viitor mai bun, mai prosper, în situația incertă a regiunii.

Mesajul a fost lansat în cadrul panelului „Consolidarea vecinătății: parteneriatul cu aliații estici”, care a pus în discuție cererile de aderare la Uniunea Europeană ale Moldovei și Georgiei, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, se arată în comunicatul emis de Președinție.


Pub