Crima de la Caracal. Părinții uneia dintre victime cer ca Dincă să fie judecat pentru trafic de persoane și nu pentru omor: Alexandra nu este decedată

Un nou termen a avut loc recent în cazul lui Gheorghe Dincă, presupusul criminal al Alexandrei Măceșanu și al Luizei Melencu. Părinții Alexandrei Măceșanu, una dintre victimele lui Gheorghe Dincă, au solicitat magistraților să schimbe încadrarea juridică a faptei lui Gheorghe Dincă, scrie presa din România.

Foto: spynews.ro

Părinții fetei susțin că fiica lor nu e moartă, ci trăiește, iar schimbarea în cazul lui Gheorghe Dincă ar aduce și anularea certificatului de deces și continuarea căutărilor în cazul Alexandrei Măceșanu, cea pe care ei o consideră vie, dar care nu e lăsată să vorbească cu toți cei care o caută.

Înainte de a intra în sala de judecată, avocatul familiei Aurel Moldova a dezvăluit că, de fapt, Gheorghe Dincă nu ar fi ucis-o pe Alexandra Măceșanu, așa cum cred anchetatorii, și a cerut anularea actului constatator de deces, dar și refacerea rapoartelor de expertiză. El susține că Dincu nu aveam cum să-i ardă trupul fetei în butoi, iar specialiștii nu au putut stabili cu certitudine că oasele și rămășițele găsite de anchetatori în curtea lui Gheorghe Dincă sunt ale Alexandrei Măceșanu. Astfel că solicită ca acesta să fie judecat pentru trafic de persoane, nu și pentru omor.

„Urmează să punem în discuție cererea de refacere a rapoartelor de expertize și să vedem ce alte noi probe dacă instanța de judecată va fi de acord să mai încuviințeze. (…)Voi cere schimbarea încadrării juridice, având în vedere că, din punctul meu de vedere, Alexandra nu este decedată, Dincă nu a omorât-o, nu a ars-o în acel butoi și, ca atare, pe latură civilă voi solicita și anularea actului constatator de deces.(...)”, a declarat acesta.

Dosarul crimelor de la Caracal a fost trimis în judecată în ianuarie 2020, cu puțin timp înainte de împlinirea a șase luni de când dispariția și apoi vestea morții Alexandrei Măceșanu (15 ani) și a Luizei Melencu (18 ani) au zguduit România și au arătat slăbiciunile poliției locale. Datele oficiale, furnizate de DIICOT, parchetul anti-Mafia care a investigat cazul Caracal, anunță că Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani, este cel care le-a ucis pe tinerele fete. Este acuzat de uciderea, arderea, violarea, răpirea și maltrarea tinerelor fete.


Pub