Zeci de moldoveni, blocați pe aeroport, după ce zborurile le-au fost amânate: Ce explicații prezintă compania

Mai multe persoane au rămas blocate pe Aeroportul Chișinău, după ce le-au fost amânate cursele. Ulterior, Air Moldova a anunțat că orarul a fost perturbat în urma restricției de decolare de pe Aeroportul din Antalya a aeronavei Airbus A321, fapt care a cauzat rețineri ale curselor aeriene.

Foto: UNIMEDIA

„Restricțiile de operare și decolare a aeronavei de pe Aeroportul din Antalya sunt provocate de invocarea de către prestatorul din Turcia a pretinselor datorii contractuale față de acesta. Și, drept urmare, a decis restricționarea operațiunilor aeriene ale aeronavei Air Moldova.

Prestatorul din Turcia declară că datoriile datează din 2014, dar au fost înaintate companiei Aeriene ÎS Air Moldova în 2017, perioada în care Air Moldova, era companie de stat.

Totodată, conform datelor contabile preluate după privatizarea ÎS CA „Air Moldova”, în urma auditelor interne efectuate, toate facturile față de prestator au fost achitate. La moment Air Moldova efectiv nu are vreo datorie față de prestatorul din Turcia.

În aceste momente, Echipa Air Moldova depune efort maxim pentru a remedia situația, pentru ca toți pasagerii să fie transportați spre destinațiile planificate. Una dintre curse spre Antalya deja a decolat, următoarele urmează să fie operate în scurt timp”, se arată în comunicatul emis de companie.

Unii pasageri s-au plâns pe Facebook că aveau zborul de la 6 dimineața, iar despre amânarea cursei au fost anunțați abia la prânz, fără a primi vreo explicație. „Ne-au dat doar apă”, spun oamenii.

„Așteptăm deja de 9 ore, cine ne recuperează o zi de odihnă pierdută”, scrie sub postarea companiei o pasageră.



Pub