Ucraina și Rusia au făcut schimb de cadavre ale militarilor. Cele mai importante evenimente din a 101-a zi de război

asdfg
Foto: UNIAN

Astăzi este a 101-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Ucraina și Federația Rusă au făcut schimb de cadavre ale militarilor morți, după formula „160 la 160”, în data de 2 iunie. Despre asta a anunțat Ministerul pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar.

🟣 Trupa rock Metallica a colectat un milion de dolari pentru ajutorul cetățenilor din Ucraina. Banii au fost donați asociației internaționale World Central Kitchen pentru procurarea prânzurilor refugiaților ucraineni din întreaga lume.

🟣 Elveția a interzis Germaniei și Danemarcei să importe în Ucraina armamentul militar produs de Elveția. Despre asta menționează UNIAN cu referire la agenția de presă elvețiană SRF. Totuși, Elveția permite transportarea pieselor de rezervă pentru echipamentele militare pe teritoriul Ucrainei de către statele europene. Despre asta au informat autoritățile elvețiene.

🟣 Peste 14 milioane de cetățeni ai Ucrainei au plecat din țară și au devenit refugiați în state străine. Despre aceasta scrie în raportul de coordonare a crizei din Ucraina elaborat de către Organizația Națiunilor Unite.

🟣 Odesa a suferit încă o bombardare din partea soldaților ruși, în dimineața zilei de 4 iunie. În urma atacului au decedat două persoane. Despre asta transmite UNIAN.

🟣 În Școala nr.4 din Mariupol au fost aduse 5 000 de manuale rusești. Acest lucru a fost raportat de către consilierul primarului din Mariupol Petr Andryushchenko pe pagina sa de Telegram.

🟣 Soldații ruși continuă să fure metal din Mariupol. În portul orașului a sosit o altă corabie. Despre asta a informat un consilier al primarului din Mariupol. Despre asta scrie UNIAN.

🟣 Slovacia pune în prioritate transportarea comenzilor echipamentului militar comandat de Ucraina. Despre aceasta a anunțat secretarul de presă a Ministerului Apărării din Slovacia pentru Aktuality.

🟣 În regiunea Donețk, o biserică din lemn care este un monument cultural construit încă în 1912 a luat foc în urma bombardamentelor. Acest lucru a fost raportat de către ofițerul celei de-a 95-a brigade de asalt aerian Iuri Kocevenko, transmite UNIAN.

🟣 Legendarul steag de la „Azovstal” a fost oferit Muzeului Național din Ucraina. Acest lucru a fost anunțat de către direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei pe pagina sa de Facebook.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.
Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente