UPDATE: punctele vamale moldo-române sistate din activitate au fost restabilite

vama
Foto: Facebook/ Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a informat că două posturi vamale, Albița și Sculeni, sunt închise din cauza unor probleme tehnice la Sistemele Informaționale.

UPDATE: (13.20) În posturile vamale pe partea română au fost restabilite Sistemele Informaționale, a fost reluat controlul și perfectarea procedurilor vamale.

UPDATE: (11.40) În alte două posturi vamale pe partea română nu funcționează Sistemele Informaționale pentru controlul și procesarea camioanelor, în vama Oancea (RO) și Galați (RO), ceea ce duce la imposibilitatea perfectării procedurilor vamale în cadrul posturilor vamale Cahul și Giurgiulești.

(9.40) Serviciul Vamal al Republicii Moldova a informat că două posturi vamale, Albița și Sculeni, sunt închise din cauza unor probleme tehnice la Sistemele Informaționale.

Potrivit comunicatului, în postul vamal Albița (RO) nu funcționează programele Informaționale pentru procesarea și controlul camioanelor, ceea ce duce la imposibilitatea perfectării procedurilor vamale în cadrul postului PVFI Leușeni (RM).

Conform informațiilor, la acest moment în cadrul postului vamal staționează 40 de autocamioane perfectate care așteaptă să treacă controlul în vama română, iar în afara postului staționează circa 185 de autocamioane.

De asemnea, o situație similară se atestă și la postul vamal Sculeni, deoarece în postul vamal situat pe partea română nu funcționează Sistemul Informațional pentru procesarea și controlul camioanelor cu marfă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente