image
Sursa foto: chisinau.md

Campionatul municipiului Chișinău la lupta Națională „Trânta” a întrunit în acest an peste 100 de sportivi

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, în comun cu Federația de Lupte din Republica Moldova, au desfășurat în perioada 31 mai – 1 iunie 2022 Campionatul deschis al municipiului Chișinău la lupta Națională „Trânta” U-20.

Competițiile s-au desfășurat pe Stadionul de fotbal pe plajă din Parcul „La Izvor” (municipiului Chișinău, sectorul Buiucani), în perioada 31 mai – 01 iunie 2022.

Potrivit DGETS, această competiție a avut scopul de a verifica nivelul de pregătire a sportivilor din municipiu Chișinău și din afara lui, de a remarca cei mai puternici sportivi, dar și de a promova modul sănătos de viață în rândul copiilor și tinerilor.

La competiție au participat elevii școlilor sportive, ai Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv și Liceului Republican cu Profil Sportiv, ai asociațiilor și cluburilor sportive din municipiul Chișinău și invitați din alte localități ale Republicii Moldova, întrunind circa 100 sportivi.

Concursul s-a desfășurat la următoarele categorii de greutate: 55 – 60 – 65 – 70 – 75 – 80 – 85 – 90 – 100 – 125 kg. Competițiile individuale la lupta națională „Trânta” se desfășoară după sistemul de eliminare directă, cu împerecherea în ordinea numerelor trase la sorți și în următoarea manieră: meciuri de calificare; tururi eliminatorii; meciuri finale.

Învingătorii și premianții au fost menționați cu medalii și diplome de gradul respectiv și premii bănești.

Noutăţile partenerilor

comentarii: