image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Peste 500 de cetățeni din Ucraina s-au angajat în câmpul muncii pe teritoriul Republicii Moldova

Peste 500 de cetățeni din Ucraina, dintre care 413 femei și 114 bărbați s-au angajat oficial în câmpul muncii pe teritoriul Republicii Moldova, anunță Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cei mai mulți cetățeni ucraineni sunt angajați în Chișinău, dar și în municipiul Bălți, Ungheni și Cahul.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii: programator, inginer, cusătorese vânzători, medici, educator, montator, infirmiere și altele.

139 angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând 2165 de locuri de muncă vacante disponibile pentru aceste persoane.

292 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

Precizăm că, ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.

Adresele și datele de contact ale subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pot fi găsite pe pagina web a ANOFM sau la Centrul de apel al ANOFM la numărul: 0 8000 1000.

Noutăţile partenerilor

comentarii: