image
Sursa foto: ANSA

Salam și cașcaval, fără documente, bomboane și cafea - cu termen expirat; Abateri descoperite de ANSA în magazinele rurale

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au efectuat alături de reprezentanții Serviciului Fiscal, controale în mai multe unități de comerț din sate. Ca rezultat au depistat multiple abateri, inclusiv loturi de produse cu termenul de valabilitate expirat plasate în vânzare.

Inspectorii au întocmit timp de o săptămână 34 de procese verbale de contravenție. Ca rezultat, proprietarii magazinelor au achitat amenzi în sumă de 85 500 de lei.

În urma controalelor au fost depistate încălcarea regulamentelor sanitare de către angajații întreprinderilor din sectorul alimentar. Totodată au fost depistate produse cu termenul de valabilitate expirat. În unele cazuri, cum este cascavalul secționat pe bucăți, indicarea datei fabricării şi a termenului de valabilitate lipsea.

SS
SS
SS
SS
SS

Inspectorii au mai depistat loturi de produse alimentare care se vindeau în lipsa documentelor care ar fi confirmat proveniența, siguranța şi calitatea acestora.

Unele unități de comerț nu aveau registru de reclamaţii sau dacă îl aveau acesta nu era afișat la loc vizibil.

Produsele care nu corespundeau normelor de comercializare au fost retrase din vânzare.

 În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri în domeniul legislației protecției consumatorului, consumatorii sunt îndemnați să depună o petiție la Agenție: 0(22) 26 46 43; Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544;

Noutăţile partenerilor

comentarii: