Operațiunea „autobuz”: 105 șoferi s-au ales cu procese contravenționale pentru nerespectarea regulilor de exploatare tehnică

Polițiștii Inspectoratului auto de stat continuă acțiunile de prevenire a încălcărilor regulamentului circulației rutiere în cadrul operațiunii speciale „Autobuz”. Polițiștii au desfășurat 7 controalele speciale și 4 razii în traficul rutier, în cadrul cărora a fost verificat transportul destinat călătorilor. Au fost întocmite peste 100 de procese contravenționale.

Foto: Poliția de Frontieră

„În rezultatul verificărilor s-au constatat contravenții privind abaterile de la normele tehnice cum ar fi: defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizația de rigoare, plasarea neautorizată pe vehicule a publicității, încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor”, spun oamenii legii.

Au fost întocmite 105 procese contravenționale în privința șoferilor și 10 procese verbale în privința persoanelor responsabile care ar fi admis ieșirea la rută a unităților de transport.

La fel, au fost desfășurate întruniri cu participarea conducătorilor și persoanelor responsabile de ieșirea la rută a unităților de transport destinat călătorilor, unde li s-a adus la cunoștință respectarea Regulamentului circulației rutiere și neadmiterea abaterilor de la legislație.


Pub