Magistrata Sanduța rupe tăcerea, după refuzul Maiei Sandu de a o numi până la atingerea plafonului de vârstă: „Mă simt de parcă am luat Premiul II Simpatia Publicului”

Magistrata Victoria Sanduța rupe tăcerea după ce șefa statului, Maia Sandu, a refuzat că o numească până la atingerea plafonului de vârstă, alături de alți 12 judecători. „Mă simt de parcă am luat Premiul II Simpatia Publicului, după bunul meu coleg, Valentin, Domnul să te aibă în Împărăția sa, iar juriul „profesionist” m-a exclus din cursă. Ceva îmi amintește asta, Hey ho! Let’s go! Justiție&Rock’n Roll”, a scris aceasta, într-o postare pe Facebook.

Foto: captură video

„Dragi oameni, nu mi-ați datorat susținere și totuși m-ați susținut enorm. Mi-ați scris mesaje de încurajare, publice și private, m-ați telefonat (îmi cer scuze că n-am reușit să răspund la toți, revin neapărat), avocați, juriști, societatea, colegi, toți m-ați susținut, ați apreciat munca mea pe parcursul acestor ani în funcție, părți pe dosare pe care le-am judecat(cel mai interesant că și cei care au pierdut procese) au scris cuvinte de mulțumire pentru actul de justiție și pentru felul cum i-am judecat, mi-au spus că le-am făcut dreptate, iar asta dragii mei este Universul meu, el excede judecătoria și președinția și ajunge până la suflet. Mă înclin până la pământ în fața voastră și vă mulțumesc.

Pentru asta îi mulțumesc președintei țării: mi-ați cauzat o mare bucurie sufletească, vă urez sănătate și numai bine! Și vorba marelui clasic Peter-Vlad Ianusevici, Drumul continuă! Eu sunt la birou. Vă cuprind”, a spus aceasta.


Șefa statului, Maia Sandu, a respins candidaturile a 13 magistrați, propuși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Documentul a fost publicat pe Facebook de avocatul Vadim Vieru care s-a arătat indignat de această decizie. Solicitată de UNIMEDIA, Sorina Ștefârță, purtătoarea de cuvânt a Președinției a confirmat că președinta a trimis CSM un demers la acest subiect.

„Când pretinzi că faci reforme în justiție, dar elimini din sistem cei mai integri și competenți specialiști”. Astfel a reacționat avocata Violeta Gașițoi, după ce șefa statului, Maia Sandu, a refuzat să numească în funcție mai mulți judecători. Jurista susține că „e dureros că acolo unde în loc să fie eliminați corupții ei sunt promovați în funcții”.

Juristul Nicolae Eșanu a spus că nu este surprins de informația despre respingerea de către președinte a unor candidaturi propuse pentru numirea în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. „Spun că pentru mine nu a fost o surpriză, deoarece eu aș fi fost foarte surprins dacă se renunța la principiul „este corect ceea ce cred eu că este corect și nu umblați voi cu teorii și interpretări”.

De partea cealaltă, președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, a spus că este surprins de faptul că mai mulți judecători au fost refuzați de Președinta Maia Sandu. „Sper ca dna Sandu are probe convingătoare că cei 13 judecători nu mai merită sa activeze ca judecător.”, a declarat Gribincea.


Pub