Au primit cadou câte un permis, dar au rămas fără acestea la frontieră: Doi șoferi au devenit pietoni, pentru că aveau actele false

Șoferul și pasagerul unui autoturism, care se deplasa în Bulgaria, au fost identificați cu permise de conducere falsificate. Ca justificare a ilegalității, persoanele au declarat că le-ar fi primit cadou din partea unor prieteni.

Foto: Poliția de Frontieră

Potrivit informațiilor, în punctul de trecere a frontierei Cahul, acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control mai amănunțit documentele de călătorie și bagajele ale acestora.

Ca urmare, în lucrurile personale, cei doi bărbați de 30 și 31 de ani, ambii originari din raionul Taraclia, dețineau permise de conducere cu însemnele autorităților poloneze. La verificarea actelor cu tehnica specială s-au depistat indici clari de falsificare.

În declarații, tinerii moldoveni au susținut că la o sărbătoare primise în dar documentele de la niște prieteni, ca ulterior să recunoască că le-au cumpărat, contra sumei de 50 de euro pentru fiecare.

Pe fapt, documentele falsificate au fost ridicate și urmează să ajungă în laboratorul IGPF, pentru expertiză.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.


Pub