(video) Spania s-a oferit să primească 20 de mii de refugiați, care se află în Moldova

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu și Președintele Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sanchez au susținut o conferință de presă.

Foto: captură video

Pedro Sanchez: La fel, am oferit să alocăm 20 de mii de refugiați în Spania, care se află în Republica Moldova, dacă va fi necesar evident.

Spania a adus 30 de tone ajutor umanitar pentru Republica Moldova pentru a ajuta acești refugiați din Ucraina, vom destina 20 de milioane de euro pentru a oferi ajutor.

Vom deschide un serviciu diplomatic aici în Chișinău cu ideea de a dezvolta relațiile noastre bilaterale.

Guvernul Spaniei este decis să susțină Republica Moldova în tot ce putem să facem noi, pentru a depăși această criză dramatică la nivel bilateral și la fel în cadrul Uniunii Europene.

Spania este împreună cu Moldova și susținem suveranitatea Republicii în limitele frontierelor internațional recunoscute, așa am făcut până acum și continuăm să facem la fel.

Mă simt foarte onorat de a fi primul șef de Guvern care a venit în Republica Moldova. Una din motivele vizitei este anume din cauza invaziei Rusiei asupra Ucrainei.

Maia Sandu: Am discutat cu domnul Sanchez despre agenda bilaterală diplomatică și evoluția situației de securitate din regiune, consecințele războiului declanșat de Rusia asupra Ucrainei.

Stimate domnule Președinte Pedro Sanchez bine ați venit în Republica Moldova este prima vizită a Președintelui Guvernului Regatului Spaniei în Moldova.

Urmărește live pe UNIMEDIA: 



Pub