Zaharova: Maia Sandu joacă după cartea lui Plahotniuc în situația cu reținerea lui Dodon

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, susține că șefa statului, Maia Sandu, joacă după cartea fostului lider al PD, Vlad Plahotniuc, în situația cu reținerea fostului șef de stat, Igor Dodon, scrie presa rusă.

Foto: digi24.ro

„Cinismul situației actuale constă și în faptul că Igor Dodon este acuzat că are legături cu oligarhul fugar, Vladimir Plahotniuc, care se afla pe lista de urmărire internațională de Rusia și Moldova, doar în baza materialelor lui Plahotniuc și declarațiilor sale.

În același timp, mijloacele folosite dintr-un motiv oarecare seamănă în mod ciudat cu metodele lui Plahotniuc. Rezultă că doamna Sandu a decis acum să joace după cartea lui Plahotniuc”, a spus diplomatul.

Zaharova rus și-a exprimat speranța că sub sloganul luptei împotriva corupției „în Moldova nu vor fi eliminate forțele care pledează pentru dezvoltarea unor relații de prietenie, reciproc avantajoase cu Rusia”.

„Ne dorim și sperăm că guvernarea din Moldova are suficientă inteligență să evite acest drum, să asigure o justiție corectă fostului președinte, cu respectarea tuturor drepturilor” a conchis aceasta.

Președinta Maia Sandu nu a comentat deocamdată declarațiile.

Igor Dodon și cumnatul său au fost reținuți după 12 ore de percheziții la domiciliul său, dar și alte locații. În urma acțiunilor, procurorii au ridicat bani, bunuri de lux și acte care sunt investigate.


Pub