‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrimele camioane cu fructe perisabile au traversat hotarul prin coridorul verde

Primele camioane cu fructe perisabile au traversat hotarul prin coridorul verde

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

A început aplicarea mecanismului de facilitare a transportului de produse perisabile în regim prioritar la traversarea frontierei Republicii Moldova.

Exportul fructelor, pomușoarelor, legumelor și a altor produse agricole perisabile a devenit mai simplu și rapid datorită pistelor dedicate, care ajută să reducă semnificativ timpul de așteptare la trecerea punctelor vamale de la câteva zile până la câteva ore.

Iar primele camioane cu cireșe și căpșune destinate exportului au traversat deja hotarul prin coridorul verde destinat produselor perisabile.

Noul mecanism a fost elaborat în urmare a unor discuții dintre asociațiile de producători și exportatori agricoli cu autoritățile publice.

Astfel, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Serviciul Vamal au emis un ordin comun cu privire la procedura de vămuire a produselor agricole perisabile exportate din Republica Moldova nr. 182/186 din 01.06.2022, care asigură condiții necesare pentru vămuirea și trecerea peste frontiera vamală în mod prioritar a tuturor unităților de transport cu marcajul „PERISABIL/TRANSPORT PRIORITAR”.

Marcajul  „PERISABIL/TRANSPORT PRIORITAR” se emite exportatorilor și include numărul certificatului fitosanitar/sanitar-veterinar, data eliberării și ștampila inspectorului ANSA.

‹ adv ›

Datorită marcajului transportul prioritar are dreptul să traverseze frontiera vamală fără a sta în rând cu alte camioane. Astfel, se măresc șansele de a livra produsele agricole de calitate către consumatorii din diferite țări.

Autoritățile solicită transportatorilor să se familiarizeze în mod detaliat cu prevederile Ordinului Comun și să dea dovadă de înțelegere la etapa inițială de implementare a noi proceduri.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Dacă se coordona acest lucru și cu partea română, atunci era perfect. După vama moldoveneasca, camioanele stau in rând cu ceilalți câte 3 zile. Acolo nu este așa regulă.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›