image
Sursa foto: Profimedia

Coborârea înregistrată de Simona Halep în clasamentul WTA, după eliminarea de la Roland Garros

Simona Halep (30 de ani) a înregistrat o coborâre în clasamentul WTA, după ce a fost eliminată în turul doi al turneului de la Roland Garros.

Sportiva din România a părăsit competiția de a Paris, după ce a fost învinsă în două seturi de Qinwen Zheng (19 ani, locul 74 WTA), scor 6-2, 2-6, 1-6.

Deși a început turneul de la Roland Garros de pe poziția a 19-a în clasamentul mondial feminin, Simona Halep a ajuns acum pe locul 20 în ierarhie. Sportiva ar putea să mai coboare o poziție în clasamentul WTA.

Jucătoarea de tenis mai poate fi depășită în clasament în perioada următoare de Martina Trevisan, care se află deja în semifinalele turneului de la Paris. Astfel, după încheierea turneului din Franța, Simona Halep s-ar putea vedea din nou în afara TOP 20 WTA.

La scurt timp după părăsirea turneului din Franța, Simona Halep a anunțat despărțirea de Virginia Ruzici, cea care i-a fost manager în ultimii 14 ani.

Totodată, Simona a transmis că locul acesteia va fi luat de Nina Wennerstrom, o fostă jucătoare de tenis din Suedia, care nu a avut rezultate notabile în carieră, însă s-a axat ulterior pe partea de management.

"A fost o călătorie fantastică! Aș dori să îi mulțumesc Virginiei Ruzici pentru dedicarea sa continuă față de mine, nu doar ca jucătoare, ci și ca prieten apropiat. Au fost 14 ani de experiență extraordinară împreună și a fost o adevărată plăcere să lucrez cu ea. Voi prețui pentru totdeauna prietenia noastră.

Acum, aș dori să urez bun venit unui nou membru în echipa mea. Sunt încântată să anunț că voi lucra cu Nina Wennerstrom și cu echipa Wesportagency! Aștept cu nerăbdare viitorul!", a scris Halep, pe Instagram.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: