image
Sursa foto: jurnal.md

Facilități pentru exportatorii din RM: Camioanele cu produse agricole perisabile, vor traversa vama în mod prioritar

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a desfășurat o ședință de lucru cu Conducerea Serviciului Vamal, în cadrul căreia cele două instituții au semnat ordinul cu privire la procedura de vămuire a produselor agricole perisabile exportate din Republica Moldova.

Documentul stabilește ca în perioada stării de urgență, reprezentanții Serviciului Vamal și ANSA să asigure condiții necesare pentru vămuirea și trecerea peste frontiera vamală, în mod prioritar, a produselor agricole perisabile exportate din Republica Moldova.

ANSA precizează că la trecerea hotarului de către camioane va fi utilizată pista AEO, pe care va fi instalat marcajul „PERISABIL/TRANSPORT PRIORITAR” .

În aceeași ordine de idei, inspectorii ANSA, la emiterea certificatelor fitosanitare vor elibera, pentru fiecare unitate de transport, marcajul ,,PERISABIL TRANSPORT PRIORITAR”, vor înscrie pe marcaj numărul certificatului fitosanitar, data eliberării și vor aplica ștampila inspectorului ANSA.

Acest marcaj va fi amplasat pe parbrizul camioanelor care vor exporta produse agricole perisabile de origine din Republica Moldova și va servi ca temei de trecere în regim prioritar.

Măsurile sunt întreprinse pentru fluidizarea circuitului la hotar și facilitarea și promovarea exportului de produse agricole perisabile din Republica Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: