image
Sursa foto: parlament.md

Ultima oră! Alexandru Musteață, numit director al Serviciului de Informații și Securitate

UPDATE 15:19 // Alexandru Musteață este noul director al Serviciului de Informații și Securitate. Candidatura acestuia a fost susținută cu voturile a 54 de deputați.

UPDATE 14:41 // „Corupția este unul dintre pericolele la adresa securității naționale”, a declarat candidatul la șefia SIS, întrebat de ce instituția nu a fost eficientă până acum în procesul de asigurare a securității statului.

„Trebuie să merg, să analizez pentru a veni cu un răspuns clar. Cert este voi conlucra cu toate instituțiile de stat pentru a contracara orice act de decorupție”, a menționat Alexandru Musteață.

____________

Alexandru Musteață este propus pentru funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate.

Proiectul de hotărâre privind numirea directorului SIS a fost inclus pe agenda de astăzi a Parlamentului.

Alexandru Musteață a activat în calitate de membru al Comisiei Electorale Central și consilier principal de stat în domeniul combaterii corupției în cabinetul Prim-ministrului.

Este licențiat în științe politice și are master în politică și guvernare europeană, dar și securitate națională. În perioada 2018-2019 în calitate de director, Departamentul buna guvernare la Fundația SOROS-Moldova. Anterior a fost expert afiliat la Centrul de Informare și Documentare privind NATO în Republica Moldova

Precizăm că, tot astăzi, Legislativul a aprobat cererea de demisie a șefului SIS, Alexandr Esaulenco.

Esaulenco a depus cererea de demisie pe 30 mai „în legătură cu trecerea la alt loc de muncă”.

Ulterior, deputatul PAS Oazu Nantoi a comentat, în cadrul emisiunii Ora Expertizei de la Jurnal TV, cu referire la demisia șefului SIS, că „e timpul ca Serviciul de Informații și Securitate să fie reformat, mai ales reieșind din evenimentele dramatice din țara vecină și de pericolul care îl reprezintă coloana a cincea subordonată Rusiei din R. Moldova”.

Alexandru Esaulenco a fost numit, în iunie 2019, director al Serviciului Informații și Securitate pe un termen de cinci ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: