image
Sursa foto: bizlaw.md

Două persoane, trimise în judecată pentru proxenetism și trafic de ființe umane în scop de exploatare sexuală

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală în privința a două persoane, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, care activau în cadrul unei rețele specializate în comiterea infracțiunilor de proxenetism și trafic de ființe umane în scop de exploatare sexuală.

Investigațiile pe acest caz au fost efectuate de către ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persane al INI al IGP al MAI, sub conducerea procurorilor PCCOCS, acționând în baza acordului de constitire a Echipei comune de investigații între autoritățile competente ale Republicii Moldova și ale Republicii Franceze.

Din materialele cauzei rezultă că, în perioada iulie 2019 - august 2020, un grup de persoane cetățeni ai Republicii Moldova și ai Federației Ruse, cu vârstele între 32 și 35 de ani, specializat în înlesnirea practicării prostituției, dar și traficului de ființe umane în scop de expoatare sexuală, au recrutat și organizat transportarea a cel puțin 7 victime ale Republica Moldova în Republica Franceză, unde acestea au fost adăpostite în diferite apartamente și obligate de a presta servicii sexuale contra plată diferitor bărbați.

O parte din suma de bani obținută de către victime de la beneficiarii de servicii sexuale, care varia între 30 și 50%, era transmisă traficaților.

În privința altor trei persoane, care la moment se află pe teritoriul Republicii Franceze, materialele cauzei au fost disjunse într-o procedură separată, urmând a se decide ulterior pe caz.

Noutăţile partenerilor

comentarii: