image
Sursa foto: Profimedia

Ce se întâmplă dacă Rafael Nadal cucerește al 14-lea titlu al carierei la Roland Garros! Premieră în ultimii 19 ani

Novak Djokovic, actualul lider mondial, poate coborî pe locul patru în clasamentul ATP care va fi publicat pe 13 iunie, dacă Rafa Nadal se impune pentru a 14-a oară pe zgura de la Roland Garros, informează L'Equipe.

Înfrângerea din sferturi contra lui Nadal îi va aduce lui Djokovic retrogradarea de pe primul loc în ierarhia ATP, astfel că pentru prima oară din 2003 niciun component al Big Three (Djokovic, Nadal, Federer) nu va ocupa unul dintre primele două locuri în clasamentul din 13 iunie.

Sârbul nu va pierde primul loc din 6 iunie, după finala de la Roland Garros, ci de pe 13 iunie când punctele ediţiei 2021 îi vor fi retrase. În vârful clasamentului vor figura rusul Daniil Medvedev şi germanul Alexander Zverev, dar depinde şi de rezultatul ultimului în semifinala cu Rafa Nadal de vineri.

Nadal, dacă va câştiga Grand Slam-ul pe zgură, nu va putea urca mai mult de locul trei, în timp ce Djokovic va cădea atunci pe locul patru, dacă nu va participa la un turneu ATP 250 în următoarea săptămână, lucru puţin probabil. Nadal va avea atunci un avans de 35 puncte faţă de sârb.

În data de 10 noiembrie 2003, Roger Federer ocupa locul trei în ierarhia ATP, Nadal era al 47-lea, iar Djokovic al 680-lea. Lider în acel moment era americanul Andy Roddick, informează Agerpres.

Rafael Nadal a fost vizibil emoționat la finalul partidei și parcă nu-i venea să creadă ce a realizat. El a recunoscut că a avut, după cum se aștepta, o misiune extrem de dificilă în fața lui Novak Djokovic.

”Sunt foarte emoționat. Pentru mine, e incredibil. Vreau să vă mulțumesc tuturor. Toată lumea știe cât de important e pentru mine să joc aici. E foarte special pentru mine să fiu aici.

A fost un meci foarte greu, Novak e unul dintre cei mai mari din istorie. E mereu o provocare să joc împotriva lui. Ca să îl bați pe Novak există o singură metodă, să joci la cel mai bun nivel al tău de la început până la final”, a declarat Rafael Nadal.

"O nouă noapte magică pentru mine, la un nivel neașteptat. Sunt foarte fericit! Este cel mai important și special teren din cariera mea (n.r. – despre arena Philippe Chatrier). Cred că m-am descurcat bine și în franceză (râde). Dragostea venită de la public m-a ajutat enorm. Ne revedem peste două zile, asta cu siguranță pot s-o spun.”, a mai declarat Rafael Nadal.

În semifinalele de la Roland Garros, Rafael Nadal îl va întâlni pe Alexander Zverev, care a pus capăt parcursului lui Carlos Alacaraz, noua senzație a tenisului mondial. Germanul s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (7).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: