11 genți ticsite cu țigări, scoase dintr-un autocar care mergea în Italia: Ale cui erau

Un autocar care mergea în Italia a fost oprit la vamal Leușeni. 1490 pachete de țigări, camuflate printre bagajele neînsoțite, au fost ridicate de vameși. Țigările urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.

Foto: Serviciul Vamal

Autocarul s-a apropiat la pista de control, la ieșirea din țară. „Autocarul se deplasa din Republica Moldova spre Italia și transporta pasageri și colete neînsoțite. De menționat, că atât șoferii cât și pasagerii au comunicat că nu au nimic de declarat”, spun angajații vămii Leușeni.

În urma verificărilor, printre colete și bagaje neînsoțite vameșii au depistate 11 genți ticsite cu produse de tutungerii. Acestea ar fi aparținut unuia dintre șoferi, moldovean în vârstă de 42 de ani și urmau a fi vândute ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.

În consecință, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional în conformitate cu prevederile art. 43¹ și art. 287 alin. (10) Cod Contravențional al Republicii Moldova.


Pub