Procurorii au descins la sediul PSRM: Caută probe în dosarul privind finanțarea ilegală a partidului politic

Procurorii au descins la sediul PSRM. Aceștia caută documente ce ar dovedi „finanțarea ilegală a partidului politic”, a declarat, pentru UNIMEDIA, Mariana Cherpec, procurora responsabilă de comunicarea cu mass-media.

Foto: stiri.md

„Procurorii Anticorupție efectuează, la moment, acțiunea procesuală sub formă de ridicare a documentelor la sediul PSRM. Acțiunea de ridicare are loc în contextul efectuării investigațiilor pe dosarul privind finanțarea ilegală a unui partid politic”, a declarat Mariana Cherpec, procurora responsabilă de comunicarea cu mass-media, pentru UNIMEDIA.

La 24 mai, fostul șef de stat și ex-lider al PSRM, Igor Dodon și cumnatul său au fost reținuți după 12 ore de percheziții la domiciliul său, dar și în alte locații. În urma acțiunilor, procurorii au ridicat bani, bunuri de lux și acte care sunt investigate.

La 25 mai, procurorii anticorupție au cerut 30 de zile de arest pe numele fostului șef de stat, Igor Dodon, și al cumnatului său, reținuți după percheziții.

Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul acestuia va sta 30 de zile după gratii. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Ciocana.

Fostul șef de stat anunța, la 18 mai, că ar putea fi arestat. „O nouă majorare de prețuri, ce fac ei? Își amintesc că a fost ceva în 2019, toți deja au înțeles că nimic nu a fost, și încearcă să facă un nou serial. Acuș va începe serialul Dodon la Procuratură”, a declarat președintele de onoare al PSRM.


Pub