FinComBank partenerul conferinței #DTFINCON22: Digital Transformation and Financial Inclusion

Transformarea digitală rămâne pilonul central cu care se confruntă lumea de astăzi. Noua realitate ridică necesitatea revizuirii mecanismelor şi abordărilor actuale ale transformării digitale şi incluziunii financiare, inclusiv accelerarea dezvoltării unor instrumente care încă nu funcționează, dar necesitatea cărora crește pe zi ce trece. 

Foto: FinComBank

Conferința #DTFINCON se desfășoară pentru al doilea an consecutiv și deja a devenit o platformă de interacțiune între părțile interesate în transformarea digitală, punând accent pe nevoile comunității de business şi pe perspectiva acestora de a asigura o schimbare reală şi profundă, pentru a se adapta mai rapid la noua paradigmă a realității fintech.

Printre temele abordate la eveniment se numără:

  • Digital transformation and financial inclusion in a new regional paradigm
  • Effects of the sanctions and the war on financial inclusion
  • Digital transformation and compliance
  • Opportunities via payments
  • A digital bank challenges
  • The new reality – E-Commerce
  • The new reality – boosting financial inclusion

Elena Stovbun, Directorul Departamentului Dezvoltării Businessului FinComBank, a participat la conferință în calitate de moderator al modulului unde s-au pus în discuție soluțiile de securitate cibernetică pentru plăți, infrastructura financiară și monedele digitale; cerințele în vederea combaterii spălării banilor și a fraudei în sectorul financiar; soluții IT pentru conformitate, AML: cele mai bune practici din regiuni; e-KYC și onboarding la distanță: soluția pentru prima etapă a transformării digitale; și provocările la nivel național în implementarea reglementărilor privind protecția datelor cu caracter personal.

„Transformarea digitală schimbă companiile din diverse domenii, modificând modelele de operare și fiind un motor de creștere. Dacă anterior transformarea digitală era considerată ca fiind adresată mai mult clienților și că ține de soluțiile online, astăzi, transformarea digitală intră deja foarte activ în procesele de back office ale companiilor, optimizându-le foarte mult. Transformarea digitală pentru acestea nu este ceva ce vrem sau nu vrem să facem, este ceva care trebuie făcut. Este un must have pe care a trebuit să-l începem mai devreme decât ieri sau alaltăieri”, a declarat Elena Stovbun, Directorul Departamentului Dezvoltării Businessului, FinComBank.


De asemenea, Eugenia Cosor, Șef Secție Carduri Bancare și Produse Digital Retail, FinComBank, a participat la unul dintre module, unde speakerii și participanții au putut discuta despre Е-Commerce și planurile regionale pentru dezvoltarea acestuia; cum ajută băncile la dezvoltarea Е-Commerce, cum funcționează acesta și miturile despre interacțiunea dintre comerciant și bancă; Programul Național de comerț electronic și noua clauză legislativă privind E-Commerce package; viața digitală a unui deținător de card modern, inclusiv din perspectiva comerțului electronic.

În cadrul evenimentului, au participat în calitate de speakeri reprezentanții Guvernului, Parlamentului și a altor instituții guvernamentale din Republica Moldova, precum și BNM, PwC Moldova Mastercard, Visa, Signzy, Moldcell, CIS-SEE Product-eComm, Digital Solutions CIS/S, Tarmo Sild, IuteCredit Group, e-Gov, TAXACO Group, ATIC, AmCham Moldova și mulți alții.

Conferința poate fi urmărită în reluare, online, accesând linkurile:

Ziua 1: https://m.youtube.com/watch?v=Y2Kd1pH_PfI
Ziua 2: https://www.facebook.com/AmCham.md/videos/5067003186722082/

Susținem inovația!

FinComBank – într-un pas prin viață!


// console.log('no ads situation')