Președintele Consiliului de administrare al Apă Canal Cahul, bănuit în dosarul licitației trucate de peste 1 mil. lei: Este și consilier municipal

Președintele Consiliului de administrare al SA „Apă Canal Cahul”, care este și consilier în cadrul Consiliului municipal Cahul, a fost citat și recunoscut în calitate de bănuit, pentru săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă în cadrul aceluiași dosar în care este vizat și directorul întreprinderii respective. Acesta este bănuit că, în scopul obținerii unor favoruri, a permis contractarea și achitarea anumitor servicii la prețuri majorate, și că a permis, în detrimentul SA „Apă Canal Cahul”, cedarea în subantrepriză a contractului de extindere a rețelelor de apeduct în satul Văleni, în valoare de peste 1 milion de lei, unei întreprinderi fără licență pentru astfel de lucrări. În schimb, ar fi acceptat de la administratorul companiei private, implicată în acest dosar, plata pentru foaie turistică în sumă de aproape 20.000 de lei, odihnă la care a mers împreună cu șeful „Apă Canal Cahul”.

Foto: CNA

Totodată, a fost citat și recunoscut în calitate de bănuit administratorul ÎM „Incubatorul de afaceri Cahul”, care este și director al Centrului de consultantă ecologică Cahul și căruia i se incriminează complicitatea la săvârșirea infracțiunii de abuz de serviciu (art.327 alin.(2) din Codul penal). Acesta, fiind membru al grupului de lucru pentru achiziții la asociația obștească responsabilă de organizarea licitației, acționând în comun cu șeful Direcției construcții din cadrul Consiliului raional Cahul, ar fi favorizat SA „Apă Canal Cahul” să câștige licitația pentru achiziția lucrărilor de extindere a rețelelor de apeduct, pentru ca ulterior, contrar prevederilor contractuale, să fie transmise în subantrepriză către un alt agent economic.

La începutul lunii mai curent, Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție, în comun cu ofițerii DGT Sud a CNA, au efectuat percheziții la directorul SA „Apă-Canal Cahul” și la administratorul unei companii private, iar drept urmare i-au reținut pentru 72 de ore.

Ulterior, la demersul procurorilor anticorupție de aplicare a arestului preventiv pe un termen de 30 zile în privința acestora, instanța de judecată le-a aplicat control judiciar, pe un termen de 60 zile. Decizia a fost menținută și de către Curtea de Apel Cahul, urmare a recursului înaintat de către procurori.

Orice persoană acuzată de săvârșirea unei infracțiuni se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei sentințe irevocabile de judecată.


Pub